LEADOO MT KASVUPAJA

Hakijakokemukseen panostaminen ja rekrybotti ovat rekrytoinnin tulevaisuutta. Mistä on kyse?

Oikeanlaisten osaajien houkutteleminen työntekijöiksi on yritysten kestohaaste, josta varsinkin toimitusjohtajat ovat perustellusti erittäin huolissaan.

Tässä Kasvupajassa jaamme oppeja hakijakokemuksen tärkeydestä osana yrityksen kiinnostavuuden kasvattamista ja miten rekrybotit voivat auttaa yrityksiä kehittämään hakijakokemusta houkutellakseen sekä
enemmän että laadukkaampia hakijoita.

3 asiantuntijapuheenvuoroa

• Mitä “hakijakokemus” tarkoittaa ja miksi se on ensiarvoisen tärkeää rekrytoinnissa?
Pipsa Aro, CMO & Employer Branding Strategist, Finders Seekers
Sofia Pohls, CEO & Co-founder, Finders Seekers

• Ohjelmistoalalla uusien osaajien houkuttelu on erityisen vaikeaa. Miten Geniem panostaa hakijakokemukseen?
Essi Wäck, HR Lead, Geniem

• Jos hakemuksia saa vuosittain SATOJA TUHANSIA mitä väliä hakijakokemuksella on ja mihin rekrybotteja edes tarvitaan?
Aarne Töllinen, CMO, Barona

KASVUPAJA - ILMAINEN ONLINE-TAPAHTUMA

Hakijakokemukseen panostaminen ja rekrybotti ovat rekrytoinnin tulevaisuutta. Mistä on kyse?

4 HUIPPUASIANTUNTIJAA
60 MINUUTTIA PELKKÄÄ ASIAA

Puhujat

Aarne Töllinen

CMO, Barona

Aarne vastaa Suomen 6. suurimman työnantajan, Baronan, markkinoinnista ja viestinnästä. Hän, jos kuka tietää miten isot hakijamassat saadaan liikkeelle, mutta myös sen miten massalla ei ole merkitystä mikäli ei saada oikeita ihmisiä innostumaan ja hakemaan.

Pipsa Aro

CMO & EB Strategist, Finders Seekers

Pipsa on monipuolinen markkinointi- ja rekrytointiosaaja. Intohimoinen employer branding ja rekrymarkkinoija, joka myös koutsaa yksilöitä löytämään unelmiensa duunin.

Essi Wäck

HR Lead, Geniem

Essi on HR-ammattilainen, jonka sydän sykkii varsinkin rekrytoinnin ja organisaatiokulttuurin kehittämiselle sekä työhyvinvointiin panostamiselle. Essi on kuin kala vedessä nopeatempoisella ohjelmistoalalla, jolta hänelle on paljon kokemusta.

Sofia Pohls

CEO & Co-founder, Finders Seekers

Kun keskustellaan rekrytoinnista ja osaajastrategiasta, Sofia on luonnonlahjakkuus isojen kokonaisuuksien hahmottamisessa. Sofialla on pitkä ja monipuolinen kokemus rekrytointialalta sekä poikkeuksellista näkemystä alan tulevaisuudesta.

Santtu Kottila

CMO, Leadoo MT (tapahtuman juontaja)

Santtu on intohimoinen markkinoija, joka on aina ymmärtänyt rekrytoinnin tärkeyden osana menestyvän liiketoiminnan rakentamista.

Ilmoittaudu mukaan ilmaiseksi!

Kehitä osaamistasi ja tule kuulolle ⤵️ 

Tapahtuman tiedot

Kasvupajassa pidetään kolme asiantuntijapuheenvuoroa sekä kaikkien osallistujien kysymyksille avoin Kysy&Vastaa -keskustelu.

Milloin

Torstaina 28.1.
Klo 15:00-16:00

Missä

Missä vaan! Kyseessä on online-tapahtuma eli voit liittyä linjoille kotoa, toimistolta, mökiltä, tai vaikka lenkkipolulta.

Saat osallistumislinkin sekä muistutusviestin, kun olet rekisteröitynyt osallistujaksi.

Mikä

Kolme asiantuntijapuheenvuoroa sisältävä tapahtuma hakijakokemuksen tärkeydestä ja rekrybottien hyödyntämisestä sen osana.

  • Mitä “hakijakokemus” tarkoittaa ja miksi se on ensiarvoisen tärkeää rekrytoinnissa? Pipsa Aro, CMO & EB strategist & Sofia Pohls, CEO & Co-founder, Finders Seekers
  • Ohjelmistoalalla uusien osaajien houkuttelu on erityisen vaikeaa. Miten Geniem panostaa hakijakokemukseen? Essi Wäck, HR Lead, Geniem
  • Jos hakemuksia saa vuosittain SATOJA TUHANSIA mitä väliä hakijakokemuksella on ja mihin rekrybotteja edes tarvitaan? Aarne Töllinen, CMO, Barona

Juontaja: Santtu Kottila, CMO, Leadoo MT

Varmista paikkasi alta ⤵️

Ilmoittaudu mukaan!

Never miss a lead again.