fin recruitment event header leadoo mt kasvupaja rekrybotti Leadoo MT Kasvupaja: Mitä hakijakokemus tarkoittaa ja miksi se ja rekrybotit ovat rekrytoinnin tulevaisuutta?

LEADOO MT KASVUPAJA

Hakijakokemukseen panostaminen ja rekrybotti ovat rekrytoinnin tulevaisuutta. Mistä on kyse?

Oikeanlaisten osaajien houkutteleminen työntekijöiksi on yritysten kestohaaste, josta varsinkin toimitusjohtajat ovat perustellusti erittäin huolissaan.

Tämä tapahtuma oli alkuvuoden suurin suomalainen online-tapahtuma rekrytointialan ammattilaisille ja siihen on ottanut osaa jo yli 400 alan ammattilaista!

Tässä Kasvupajassa jaamme oppeja hakijakokemuksen tärkeydestä osana yrityksen kiinnostavuuden kasvattamista ja miten rekrybotit voivat auttaa yrityksiä kehittämään hakijakokemusta houkutellakseen sekä
enemmän että laadukkaampia hakijoita.

Lataa tallenne veloituksetta ⤵️ 

3 asiantuntijapuheenvuoroa

• Mitä “hakijakokemus” tarkoittaa ja miksi se on ensiarvoisen tärkeää rekrytoinnissa?
Pipsa Aro, CMO & Employer Branding Strategist, Finders Seekers
Sofia Pohls, CEO & Co-founder, Finders Seekers

• Ohjelmistoalalla uusien osaajien houkuttelu on erityisen vaikeaa. Miten Geniem panostaa hakijakokemukseen?
Essi Wäck, HR Lead, Geniem

• Jos hakemuksia saa vuosittain SATOJA TUHANSIA mitä väliä hakijakokemuksella on ja mihin rekrybotteja edes tarvitaan?
Aarne Töllinen, CMO, Barona

Katso tallenne

Hakijakokemukseen panostaminen ja rekrybotti ovat rekrytoinnin tulevaisuutta. Mistä on kyse?

4 HUIPPUASIANTUNTIJAA
60 MINUUTTIA PELKKÄÄ ASIAA

Puhujat

webpage Aarne Töllinen sq leadoo mt kasvupaja rekrybotti Leadoo MT Kasvupaja: Mitä hakijakokemus tarkoittaa ja miksi se ja rekrybotit ovat rekrytoinnin tulevaisuutta?

Aarne Töllinen

CMO, Barona

Aarne vastaa Suomen 6. suurimman työnantajan, Baronan, markkinoinnista ja viestinnästä. Hän, jos kuka tietää miten isot hakijamassat saadaan liikkeelle, mutta myös sen miten massalla ei ole merkitystä mikäli ei saada oikeita ihmisiä innostumaan ja hakemaan.

webpage Pipsa Aro sq leadoo mt kasvupaja rekrybotti Leadoo MT Kasvupaja: Mitä hakijakokemus tarkoittaa ja miksi se ja rekrybotit ovat rekrytoinnin tulevaisuutta?

Pipsa Aro

CMO & EB Strategist, Finders Seekers

Pipsa on monipuolinen markkinointi- ja rekrytointiosaaja. Intohimoinen employer branding ja rekrymarkkinoija, joka myös koutsaa yksilöitä löytämään unelmiensa duunin.

webpage Essi Wäck sq leadoo mt kasvupaja rekrybotti Leadoo MT Kasvupaja: Mitä hakijakokemus tarkoittaa ja miksi se ja rekrybotit ovat rekrytoinnin tulevaisuutta?

Essi Wäck

HR Lead, Geniem

Essi on HR-ammattilainen, jonka sydän sykkii varsinkin rekrytoinnin ja organisaatiokulttuurin kehittämiselle sekä työhyvinvointiin panostamiselle. Essi on kuin kala vedessä nopeatempoisella ohjelmistoalalla, jolta hänelle on paljon kokemusta.

webpage2 Sofia Pohls sq leadoo mt kasvupaja rekrybotti Leadoo MT Kasvupaja: Mitä hakijakokemus tarkoittaa ja miksi se ja rekrybotit ovat rekrytoinnin tulevaisuutta?

Sofia Pohls

CEO & Co-founder, Finders Seekers

Kun keskustellaan rekrytoinnista ja osaajastrategiasta, Sofia on luonnonlahjakkuus isojen kokonaisuuksien hahmottamisessa. Sofialla on pitkä ja monipuolinen kokemus rekrytointialalta sekä poikkeuksellista näkemystä alan tulevaisuudesta.

webpage Santtu Kottila sq leadoo mt kasvupaja rekrybotti Leadoo MT Kasvupaja: Mitä hakijakokemus tarkoittaa ja miksi se ja rekrybotit ovat rekrytoinnin tulevaisuutta?

Santtu Kottila

CMO, Leadoo MT (tapahtuman juontaja)

Santtu on intohimoinen markkinoija, joka on aina ymmärtänyt rekrytoinnin tärkeyden osana menestyvän liiketoiminnan rakentamista.

Katso tallenne ilmaiseksi!

Kehitä osaamistasi ja katso tallenne ⤵️